Question: 

eForm: Dagelijkse situatie in uw praktijk versie 2 - Audit Covid-19 - Barometer

Answer: 

Statistiek/eForm: Audit Covid-19 Barometer 2.0

Belangrijk om te weten

  • Doe mee met de barometer en verdien een premie: "Indien de gegevens minstens 4 dagen per week worden verstuurd over de periode van de Barometer, wordt een bedrag van 800€ toegekend aan elke huisarts in de deelnemende praktijk"
  • Episodisch registreren binnen CareConnect? Bekijk de webinar om correct gecodeerd te registreren in het EMD. (30 min.)
  • Opgelet bij de registratie, de codering in een contact onder "Evaluatie" telt, niet onder "Reden".

Werking

De eForm “covid 19 dagelijkse situatie in uw praktijk” versie 2 is aangemaakt in samenwerking met onder andere de academische centra huisartsengeneeskunde van KU Leuven, Ugent en Uantwerpen. Het doel is een zo correct mogelijk globaal beeld te scheppen van de status van het virus en dus zo ook van de infectiehaarden binnen België. Deze tweede versie situeert zich niet op de gekende plaats maar wordt opgemaakt via de statistiekmodule binnen CareConnect.
Gegevens voor de statistiek uit CareConnect General Practitioner worden opgehaald vanuit de ingevulde evaluaties en zorgelementen.

Verstuur de eForm op het einde van de dag of voor 10 uur ’s ochtends de dag nadien. De eForm mag één keer per dag doorgestuurd worden. De gegevens in de eForm zelf moeten eenmalig ingevuld worden. Daarna worden deze gegevens automatisch bewaard. Wordt de eForm ’s avonds doorgestuurd? Laat de pc nog minimum 20 minuten aanstaan zodat het formulier verzonden kan worden. Een andere optie is het toestel de dag nadien voor 9u40 terug aanzetten.

Bij voorkeur wordt de eForm dagelijks door dezelfde gebruiker doorgestuurd om verschillen in doorgestuurde gegevens te vermijden.
Dit is van belang om de unieke praktijken te kunnen identificeren in de verschillende doorgestuurde formulieren.

1. Klik op het tandwiel.
2. Klik op ‘Audit: Covid-19’.
3. Klik op ‘Start zoekopdracht’.

  • “Start zoekopdracht” vóór 10u ’s morgens = de resultaten van de voorgaande dag
  • “Start zoekopdracht” vanaf 10u ’s morgens =  de resultaten van de huidige dag

Zoek uw huisartsenkring. Vul 'Vlaanderen' in om de huisartsenkringen in Vlaanderen te zien. 

 Wegens fusies van kringen kunnen deze namen nog veranderen! Vul "Vlaanderen - Geen kring/Anders" in tot de update beschikbaar is (o.a. voor de artsen van Harno).

4. Vul de gegevens en cijfers in. Tip: Gebruik de tab-toets om gemakkelijk naar het volgende invulveld te gaan.
5. Klik op ‘Verstuur’.