Question: 

PCR-testing

Answer: 

PCR testing

Patiënten waarvoor je zelf een test hebt afgenomen en die positief blijken te zijn, zullen door het callcenter gecontacteerd worden.

High risk contactpersonen van deze patiënt worden vervolgens door het callcenter opgebeld en gevraagd om zich te laten testen.

Deze high risk contactpersonen krijgen een “ID” of identificatienummer mee van het callcenter. Jij als huisarts zal dit nummer ook ontvangen. Je hebt de keuze om deze high risk contactpersonen zelf te onderzoeken (wanneer je in die mogelijkheid bent) of je kan hen doorverwijzen naar een triagecentrum.

Je hebt deze “ID” nodig om in de PCR-applicatie het staal op te zoeken zodat je het resultaat met de patiënt in kwestie kan delen. In het geval jij de test zelf afnam, kan je zo informatie aan het dossier in de PCR-applicatie toevoegen.

Wanneer je in CareConnect GP een nieuw contact start, vind je vanaf nu rechts bovenaan in het contactscherm een nieuwe knop: ‘PCR-test validatie (COVID-19)

De « PCR Prescription validation » is een webtoepassing die toegankelijk is na authenticatie. CareConnect GP heeft ervoor gezorgd dat dit ook gebeurt via SSO (= Single Sign On): zo ben je onmiddellijk correct aangemeld.

Van zodra je op deze knop klikt wordt de PCR-applicatie onmiddellijk in uw webbrowser geopend.

Je vindt de uitgebreide gebruikershandleiding hier: https://www.corona-tracking.info/wp-content/uploads/2020/05/Verification-PCR-Test-Prescription-Gebruikershandleiding.pdf