Inloggen

Opstarten CareConnect

U zal het icoon vanCareConnect terugvinden op uw bureaublad. Na dubbelklikken op het icoon, zal CareConnect opstarten.

(Windows): Maak CareConnect vast aan uw taakbalk, opdat u dit gemakkelijk kunt openen. Klik hiervoor rechts op het icoon in de taakbalk en kies 'Dit programma vastmaken aan de taakbalk'.

(Mac): Sleep het icoon van CareConnect naar uw dock.

Aanmelden in CareConnect

Van zodra CareConnect opent, wordt gekeken of er een nieuwe update beschikbaar is. U kan deze installeren en vervolgens doorgaan (zie later). Op de aanmeldpagina moet u uw praktijknaam (enkel de eerste keer) ingeven en krijgt u 2 mogelijkheden om aan te melden.

1. Praktijknaam

U ontvangt uw praktijknaam tijdens de installatie van CareConnect. Deze praktijknaam is uniek voor uw databank. Door uw praktijknaam in te vullen, zal u kunnen inloggen in uw database op de server.

2. Aanmelden met eID

U plaatst uw eigen identiteitskaart in uw kaartlezer, u geeft uw PIN code in en klikt op 'Aanmelden'.

3. Aanmelden met Corilus Passport (MFA)

 

Lees de volledige uitleg over Corilus Passport. Een beveiligde manier om in te loggen in uw EMD.

Van zodra u aanmeldt in CareConnect, wordt de eHealth sessie (enkel voor zorgverleners en zorgverleners in opleiding) aangemaakt en kan u gebruik maken van alle eHealth diensten.

Extra voor HAIO of medisch assistent

Na aanmelden wordt aan een HAIO of medisch assistent gevraagd in naam van welke zorgverlener moet worden aangemeld. deze vraag wordt enkel gesteld tijdens de eerste aanmelding. De HAIO kan zijn PO kiezen, een assistent kan een zorgverlener selecteren. Door een zorgverlener te selecteren, zullen de gegevens van die zorgverlener worden gebruikt bij bv. printen van voorschriften, ontvangst/verzenden brieven,... 

Er kan gewisseld worden van zorgverlener door te klikken op het trigram rechtsboven.