Dashboard

Dashboard

Het dashboard van het patiëntendossier geeft enkele tegels weer waar informatie wordt weergegeven over de patiënt. aan de hand van het dashboard krijgt u onmiddellijk de belangrijkste zaken over de patiënt te zien.
Deze informatie haalt het programma uit de andere onderdelen van het dossier.

Waarschuwing

Het programma zal u attent maken op acties die kunnen worden uitgevoerd voor de patiënt.

Sumehr

Indien u voor deze patiënt nog geen Sumehr heeft geëxporteerd vanuit CareConnect, krijgt u een waarschuwing.

Medicatieschema

Als er voor een patiënt reeds een medicatieschema beschikbaar is op Vitalink, zal u een waarschuwing krijgen dat u het medicatieschema kan synchroniseren met Vitalink. Hierdoor zal de medicatie op Vitalink worden toegevoegd aan uw lokaal dossier en omgekeerd. U vervangt dus niet uw lokaal medicatieschema door dat op Vitalink!

Klik op 'Synchroniseer Vitalink - CareConnect' om de synchronisatie te activeren. 

mijnWGK

mijnWGK is een beveiligd online platform dat u als behandelende arts inzage biedt in het elektronisch verpleegdossier van de patiënten die in zorg zijn bij het Wit-Gele Kruis en die hun toestemming hebben gegeven om hun zorggegevens te delen. U surft naar mijnWGK via één muisklik vanuit uw huisartsenpakket CareConnect of via onze website www.witgelekruis.be/mijnWGK. De zorggegevens van de patiënten, die onze thuisverpleegkundigen via hun tablet nauwgezet bijhouden in het elektronisch verpleegdossier, kunt u voortaan direct inkijken. U heeft inzage in de meest accurate zorginformatie van uw patiënt.

Indien een patiënt wordt verzorgd door het Wit-Gele Kruis wordt in het venster ‘waarschuwing’ een aanduiding gegeven dat er informatie beschikbaar is op mijnWGK.

 

Klik op ‘Open en bekijk informatie’ om de startpagina van deze patiënt op de mijnWGK applicatie te openen:

De mijnWGK applicatie maakt gebruik van de eHealth basisdiensten. De geïnformeerde toestemming en de therapeutische relatie met de patiënt moeten geactiveerd zijn om toegang te krijgen tot de gegevens. 

Bron: website mijnWGK

Actieve medicatie

De actieve medicatie wordt hier getoond; bovenaan Chronische en onderaan Acute medicatie.

U kunt van hieruit snel medicatie hernieuwen of stoppen, via de icoontjes:

U kunt ook meerdere medicijnen tegelijk vernieuwen of stoppen, door via Ctrl of Shift + klik meerdere medicaties te selecteren:

Laatste bericht

Bij laatste bericht worden de laatste verslagen of labo's weergegeven. Voor een verslag zal de conclusie worden getoond, voor een labo de afwijkende waarden en eventuele conclusie. U kan doorklikken naar de vorige verslagen of labo's via de pijltjestoetsen.

Indien u het volledige labo wilt bekijken, kunt u dubbelklikken op deze tegel of naar de Labo-tab gaan.

Laatste contact

Hier wordt het laatste geregistreerde contact getoond van de patiënt. U kan doorklikken naar het vorige contact via de pijltjestoetsen.

U kunt dubbelklikken om snel naar het Contact - Overzicht te gaan, om alle historische contacten te bekijken.

Planning

Hier kunt u de geplande items van de patiënt zien, tot en met 6 maanden in de toekomst. Indien de geplande datum reeds overschreden is, wordt de datum in het oranje getoond.

U kunt gemakkelijk van status veranderen (Gepland -> Voltooid) door te klikken op het gekleurde bolletje.

U kunt deze beheren via de Planning-tab.

Notitie

In het Notities-veld worden de notities over de patiënt getoond. Deze kunt u beheren via de Notities-tab.

Wanneer u uw persoonlijke notities wilt weergeven, klikt u op 

Aandachtspunten

De aandachtspunten van de patiënt (Allergenen, Medicatie intoleranties, Sociale/beroep/andere risico's, Familiegeschiedenis) worden in deze tegel getoond.